Cariera

Povestea mea

Ulei de cocos

Ulei de cocos

Palmierul de cocos sau cocotierul este un arbore tropical care creşte în înălţime până la 30 m, are frunzele lungi, penate, de 4-5 m lungime și produce fructe tot anul.

Nucile de cocos ajunse la maturitate sunt decojite, pulpa albă este apoi tăiată în bucăţi mai mici care se pun la uscat pentru ca o parte din apă să se evapore.

După uscare bucățile de nucă de cocos sunt trecute printr-o presă, proces în care uleiul este separat de pulpă. Uleiul obținut este colectat într-un vas din care este pompat printr-o serie de materiale textile care-l filtrează, rezultând un ulei limpede, fără impurități, care păstrează cele mai multe elemente ale fructului de cocotier. Este imediat ambalat în tambur, care ajunge la producători de cosmetice și ambalatori de ingrediente cosmetice.

În industria alimentară se folosește de regulă uleiul extras la cald (se obține o cantitate dublă prin acest procedeu), care urmează a fi rafinat și dezodorizat.

INGREDIENTE: ulei din nucă de Cocos (cocos nucifera) organic

Metoda de obţinere: obţinut prin presare la rece

Ţara de provenienţă: Filipine

Aspectul: lichid translucent la peste 24°C, se solidifică sub această temperatură și devine alb. Are miros specific.

Componenţi principali: acizi graşi: lauric > 50%, caprylic, capric, oleic, myristic, stearic, vitamina A, E, minerale și diverse elemente nutritive

PROPRIETĂŢI:
- protector solar
- hidratează şi înmoaie pielea
- hrănitor și protector al pielii
- vindecă tăieturile superficiale şi zgârieturile
- deodorant
- nu înfundă porii, se absoarbe rapid

Iata cateva dintre modurile de utilizare ale uleiului de cocos, care iti sunt la indemana:
• Ingrijirea parului : Uleiul de cocos este una dintre cele mai bune variante de hidratare a parului. Ajuta in cresterea podoabei capilare si ii ofera un plus de stralucire. Un masaj regulat al scalpului folosind ulei de cocos elimina matreata. Il poti folosi ca si balsam de par, impotriva firului de par uscat.
• Ingrijirea pielii: Folosit ca si ulei de masaj, hidrateaza puternic pielea si reduce cutele pielii, vizibile odata cu inaintarea in varsta.
• Ingrijirea dintilor: Uleiul de cocos faciliteaza absorbtia de calciu in organism si stopeaza caderea dintilor.
• Slabire: Uleiul de cocos este foarte eficient in scaderea in greutate si in cresterea metabolismului.
• Reducerea stresului: Aplicara uleiul de cocos pe frunte si maseaza usor. Te vei simti mai linistita imediat.
• Miscorarea riscului bolilor de inima, pancreas, ficat si rinichi, daca este folosit in alimentatie.
• Previne problemele digestive, daca este folosit in prepararea alimentelor.

RECOMANDAT PENTRU:
- catifelarea și hidratarea pielii de orice tip
- tenul deshidratat
- pielea iritată de la scutece
- eczeme,herpes
- buze uscate şi crăpate
- prevenirea îmbătrânirii pielii
- condiționarea părului, îngrijirea scalpului
- keratoză
- mâncărimi, piele deranjată

Uleiul de cocos mai poate fi folosit:
- aplicat pe piele ca atare, sau inclus în compoziţii cosmetice în concentraţie de 5-90%
- câteva picături de ulei de cocos în apa de baie, iar pielea se păstrează tânără şi suplă. Este recomandat pentru toate grupele de vârstă şi pentru toate tipurile de piele
- aplicată imediat după duş sau baie formează un strat protector aproape inperceptibil - şi deci nu deranjează – izolează în piele umiditatea. Keratoza, mâncărimile de piele, defecţiunile scutului propriu a pielii sunt remediate prin aplicarea uleiului de cocos după baie.
- aplicaţie externă regulată de ulei de cocos ameliorează simptomele eczemelor. Poate ajuta de asemenea în infecţii fungice ale la mâini și picioare
ca deodorant împreună cu un ulei esențial adecvat pentru cei cu transpiraţia acidă, prin aplicare sub braţ a câteva picături, sau cu recipient tip deo-roll, fără să blocheze porii
- ca atare sau amestecat cu alte ingrediente cosmetice, protejează părul si pielea de la uscare precum și de efectele nocive ale razelor solare
buzele uscate şi crăpate pot fi remediate prin aplicarea câtorva picături de ulei de cosos pur, sau amestecat de exemplu cu propolis, sau ulei esențial de citrice
- pentru pielea întărită se aplică prin frecare coatele, genunchii sau calcâiele uscate
- înainte de şamponare aplicaţi câteva picături pe scalp şi masaţi timp de câteva minute
- ca mască de păr după spălarea părului, se aplică o cantitate suficientă care să acţioneze pe timpul nopţii sub un prosop care acoperă tot capul şi părul. Spălaţi părul dimineaţa.
- Puteţi să-l folosiţi şi în combinaţii cu alte uleiuri sau extracte naturale pentru tratamente specifice: tea tree, extract de sâmburi de grapefruit, ulei de ricin și altele
- masajul cu ulei de cocos ajută la îndepărtarea stresului şi la relaxare, combinat cu uleiuri esențiale specifice și după preferințe.

Digestia: Folosit in alimentatie ca si ulei de gatit, ajuta la o buna functionare a sistemului digestiv. Acizii grasi saturati din continut au proprietati antimicrobiene, actionand asupra unui spectru larg de bacterii, fungi, paraziti care ingreuneaza digestia. In plus, ajuta la o buna absorbtie a nutrientilor din alimentatie : vitamine, minerale si amino acizi.

Păstrare: în loc uscat, ferit de căldură şi lumină.

Date de siguranţă: non iritant, non sensibilizant, non toxic, non alergizant
uz extern!






Posteaza un comentariu